Viktigheten av riktige dekk

Tegn på slitasje og når du bør erstatte dem

Å ha riktige dekk på bilen din er ikke bare viktig for kjøreeffektiviteten, men også for din egen sikkerhet på veien. Slitte dekk kan føre til redusert veigrep, lengre bremselengde og økt risiko for ulykker. Derfor er det avgjørende å vite når det er på tide å kjøpe nye dekk og hvordan du kan se om de gamle dekkene dine er slitte. I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom tegnene på slitte dekk og gi deg tips om når du bør vurdere å erstatte dem.

4 tegn på at det er på tide å kjøpe nye dekk

  1. Mønsterdybde: Et av de tydeligste tegnene på slitte dekk er den gjenværende mønsterdybden. Dagens dekk har spor og mønstre som hjelper til med å spre vann og sikre godt veigrep. I Norge er kravet om mønsterdybde på minimum 3 mm for biler under 3500kg. Til tross for minimumet, anbefaler vi et minimum mønsterdybde på 4 mm på vinterdekkene for økt sikkerhet.
  2. Ujevn slitasje: Hvis du merker at mønsteret slites ujevnt på dekkene, kan det indikere et problem med dekkjusteringen eller hjulbalanseringen. Dette kan føre til redusert levetid for dekkene og påvirker kjørekomforten. Sjekk også at dekktrykket i dekkene er riktige i henhold til brukermanualen på bilen.
  3. Alderen på dekkene: Selv om dekkene ser tilsynelatende bra ut, kan alderen påvirke deres prestasjon. Gummien brytes ned over tid, selv om dekkene ikke brukes mye. Vinterdekk har en levetid på mellom 7-10 år fra produksjonsdatoen. Levetiden kan også påvirkes av andre faktorer som oppbevaring, kjørestil, mønsterdybde og veiforhold.
  4. Bulker, Sprekker og Blemmer: Synlige bulker, sprekker eller blemmer på dekkets sidevegger eller overflate er alvorlige tegn på slitasje. Disse kan indikere strukturelle problemer som kan føre til plutselig dekksvikt.

Stolt samarbeidspartner med Nokian Tyres

Vi er stolt samarbeidspartner med Nokian Tyres. De er Nordens ledende dekkprodusent, og har spesialisert seg på å utvikle dekk for de nordiske kjøreforholdene.

Ved kjøp av Nokian Tyres kan du også aktivere Hakka-garanti.  Dette er en unik tjeneste som gis ved kjøp av nye Nokian Tyres Hakka og Nokian Tyres Hakkapeliitta dekksett. Det betyr at dersom et dekk går i stykker ved normalt bruk, og ikke kan repareres, får du et tilsvarende nytt dekk uten kostnad fra en Nokian Tyres forhandler.

Når du kjøper Nokian Tyres hos oss, er prisene inkludert dekk ferdig montert på felg, avbalansering og kvalitetssikring.