Toyota ladenettverk – et av Norges største

Som Toyota-kunde har du tilgang til et av Europa og Norges største ladenettverk, med mer enn 17 000 ladepunkter fordelt over hele Norge. Og det aller beste: du trenger kun ett ladekort, og du får alle utgifter på én regning!

Hvorfor ladenettverk?

Toyotas Ladenettverk er vår måte å gjøre elbil-eierskapet ditt enklest mulig på. Til tross for at majoriteten av elbil-eiere installerer hjemmelader (noe vi gjerne hjelper deg med!), har man i ny og ne behov for å lade langs veien – det er her ladenettverket vårt kommer inn!

Enten du er ny eller erfaren elbileier, vil du før eller senere måtte lade på farten. Da kan du ofte oppleve at forskjellige ladestasjonsoperatører har sine egne unike løsninger for både betaling og bruk av ladere.

Kanskje har du allerede kjent på frustrasjonen ved å opprette den femte brukerkontoen, lastet ned den ørtende lade-appen, eller mottatt et lite trillebårlass med fakturaer?

Slutt på knotet

Som Toyota-kunde slipper du å forholde deg til jungelen av ladeløsninger. Vi har nemlig inngått et samarbeid med ladestasjonsoperatører på tvers av hele Europa, inkludert Norge. Og resultatet? Du får tilgang til mer enn 17 000 ladepunkter på parkeringsplasser, bensinstasjoner, kjøpesentre, hoteller, parkeringshus, butikker, kinoer, hyttefelt og restauranter over hele landet – helt uten å sjonglere mellom apper og fakturaer. For ikke å snakke om de 600 000 ladepunktene i resten av Europa.

All lading kommer på den samme fakturaen, uavhengig av om du lader hos den ene operatøren eller den andre. Og skulle du befinne deg i utlandet, kommer utgiftene på den samme fakturaen – i norske kroner.

Hvordan starte lading

Når du blir med i ladenettverket, vil du motta et fysisk ladekort (RFID-kort) i posten og få umiddelbar tilgang til ladenettverket i MyToyota-appen.

Det finnes to forskjellige måter å starte en lading. Dette gjelder de fleste ladere – enten vi snakker om standardladere, hurtigladere eller lynladere. Sørg for at ladekabelen er koblet til bilen (og ladeboksen, hvis du bruker egen kabel), tæpp ladekortet på ladeboksen (eller start lading i appen), og innen få sekunder vil ladingen starte. Enklere blir det ikke!

Og når du er ferdig, tæpper du kortet igjen, kobler ut kabelen og kjører videre – så kommer fakturaen senere.

MyToyota – For maksimalt utbytte

For å få mest mulig ut av ladenettverket, anbefaler vi å bruke MyToyota-appen. Ikke bare kan du starte lading direkte i appen, du kan også se hvor laderne er plassert, hvilken ladere som passer din bil, priser, ladehastighet, tilgjengelighet og åpningstider.

I tillegg kan du sende veibeskrivelsen til ønsket lader direkte til navigasjonssystemet i bilen. Du kan også se hvor lenge det er igjen av ladingen, og hvor mange prosent batteriet har.

Kontinuerlig utvikling av infrastrukturen 

Ladenettverket blir stadig bedre og større for hver dag som går. Både her til lands, og i Europa, som i skrivende stund (januar 2024) består av over 640 000 ladepunkter fordelt på 20 land – alle en del av ladenettverket.

Nå finnes det hurtigladestasjoner langs alle de store motorveiene, og lademulighetene i bysentrum og ved populære destinasjoner utvikles også. Så hvorfor vente?

Nå er den perfekte tiden å eie elbil!

Har du lyst til å teste hvor enkelt ladenettverket er i praksis? Bestill prøvekjøring av vår helelektriske SUV, bZ4X – så viser vi deg alt du trenger å vite.